Teresa Berganza

El passat divendres 13 de maig coneixíem la trista notícia de la mort d’una de les més belles veus de la història, la mezzosoprano madrilenya Teresa Berganza. La mort de Beranza significa perdre una de les cantants amb una tècnica més pura i un claríssim compromís amb la partitura. Ferma defensora de les interpretacions en la versió original del compositor, i renunciant a totes les incorporacions estètiques que la tradició ha farcit d’elements decoratius moltes partitures. A tot això, se li ha de sumar una veu preciosa i de gran expressió que van fer de Berganza una absoluta referència en el repertori de Mozart i Rossini, però també Bizet i, per descomptat, del repertori espanyol.

Aquesta setmana volem homenatjar a la diva espanyola repasant alguns dels papers que van fer d’ella una de les cantats de referència universal, tot repassant la trejectòria d’una veu que s’ha apagat als 89 anys d’edat.

 

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.