Cesare Siepi com a Don Giovanni
Cesare Siepi com a Don Giovanni

Don Giovanni és una òpera dividida en dos actes amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret en italià de Lorenzo da Ponte. Estrenada al Teatre Nacional de Praga el 29 d’octubre de 1787, l’estrena catalana va ser el 18 de desembre de 1849 al Teatre Principal de Barcelona. Ara torna a Barcelona, però al Gran Teatre del Liceu, en la nova producció d’Ivan Alexandre (i que dirigeix musicalment Marc Minkoswski) en la que han unit els tres títols que Mozart i Da Ponte van crear conjuntament, juntament a Le nozze di Figaro (a qui li vam dedicar el programa de la setmana passada) i Così fan tutte (a qui li dedicarem el de la setmana vinent). Aquesta producció podrà veure’s a partir del proper 7 d’abril.

Entre les nombroses òperes basades en el mite de Don Juan, Don Giovanni és considerada com la més ben resolta. El llibret de Da Ponte va ser anomenat, com molts a la seva època, “dramma giocoso”: en què “giocoso” fa referència al seu caràcter còmic, mentre que “dramma” significa simplement un text operístic, abreviatura de “dramma per musica”. Mozart va considerar-la una “opera buffa”, tot i el fosc missatge de fons que conté.

 

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.