Edita Gruberová al Liceu (foto: A. Bofill)

Ahir vam conèixer la trista notícia de la mort de la soprano Edita Gruberová, reia del belcanto i del Gran Teatre del Liceu durant més de 30 anys, ja que hi va debutar l’any 1978 i hi va cantar la darrera òpera l’any 2011, unes representacions d’Anna Bolena (G. Donizetti) difícils d’oblidar. Per bé, que l’any 2013 va protagonitzar el seu últim recital barceloní amb certs aires de comiat.

La veu de la diva va apagar-se ahir, als 74 anys d’edat, deixant un llegat que ja és història de la lírica mundial. La sobrano nascuda a Bratislava va cantar als principals teatres d’òpera del món, però on va presentar pràcticament tots els seus papers principals van ser els teatres de les ciutats de Munic, Zuric, Viena i Barcelona. És per això que el públic català des d’ahir està de dol.

En aquest programa especial volem homenatjar a una de les grans veus de la història i fer una petita aproximació a algunes de les òperes que millor va cantar, i posar l’accent en la tècnica prodigiosa que li va permetre enlluernar el públic d’arreu. Sra. Gruberová, descansi en pau i moltes gràcies!

 

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.