Cecilia Bartoli
Cecilia Bartoli

El 4 de juny de 1966, per tant fa 55 anys, va néixer a Roma una de les veus de més èxit d’aquesta generació: Cecilia Bartoli. I aquesta setmana volem celebrar el seu aniversari amb un dels títols que més èxit li han donat: La Cenerentola.

Es tracta d’una òpera dividida en dos actes, amb música de Gioacchino Rossini i llibret en italià de Jacopo Ferreti, tot i que basat parcialment en un popular conte de Charles Perraut, i en el llibret que Charles-Guillaume Étienne va escriure pel compositor Niccolò Isouard. Es va estrenar a Roma el 25 de gener de 1817. A Catalunya va estrenar-se el 25 d’abril de 1818, al teatre de la Santa Creu de Barcelona.

Així doncs, per a celebrar l’aniversari de Cecilia Bartoli hem cregut oportú fixar-nos en el paper d’Angelina, la protagonista de La Cenerentola, el paper que més ha cantat al llarg de la seva carrera, i un dels personatges que més li ha agradat interpretar.

 

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.