Sondra Radvanovsky

Avui us proposem un programa una mica especial, ja que els propers dies 6 i 8 de maig la soprano Sondra Radvanovsky protagonitzarà un recital d’alta volada al Gran Teatre del Liceu centrat en les Reines Tudor.

Entre els anys 1830 i 1838 el compositor Gaetano Donizetti va crear el conegut coma Cicle Tudor, o les Tres Reines Tudor. Tres títols que relaten la desgraciada vida de diverses reines angleses, sempre a l’entorn d’Elisabet I.

Tres títols d’alta volada que exigeixen a una soprano de sobrats recursos en el cant: les agilitats pròpies del bel canto italià, un fiato de somni i, per descomptat, una capacitat dramàtica que faci creïbles aquestes interpretacions.

Va ser la gran Maria Callas qui va exhumar del silenci aquestes obres, quan l’any 1957 cantà Anna Bolena. Des d’aleshores, i al llarg dels segles XX i XXI no han estat moltes les capaces d’interpretar amb solvència aquestes tres exigents òperes, alguns noms us els podeu imaginar: Montserrat Caballé, Leyla Gencer, Joan Sutherland, Beverly Sills, Edita Gruberová, Mariella Devia, i Sondra Radvanovsky, que els dies 6 i 8 de maig cantarà les escenes finals d’Anna Bolena, Maria Stuarda i Roberto Devereux en versió concert al Gran Teatre del Liceu. I no hem pogut deixar passar l’oportunitat per a fixar-nos, precisament, en aquestes tres escenes d’aquestes tres exigents òperes, interpretades per tres sopranos d’absoluta referència. Vols saber quines? No et perdis aquests Moments d’òpera.

 

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.