Kurt Weill

Kurt Weill

Podríem dir que Street Scene és un musical, però també una òpera americana o “Broadway opera” de Kurt Weill, amb llibret en anglès de Langston Hughes i Elmer Rice, que també és l’autor de l’argument; que està basat en el drama homònim de Rice, guanyador del Premi Pulitzer de ficció de l’any 1946.

L’estrena de Street Scene va ser al Schubert Theatre de Filadèlfia el 1946. I l’any 2013 va estrenar-se al Gran Teatre del Liceu.

Street Scene (Escena de carrer) és la primera òpera de Kurt Weill en la seva etapa americana –s’havia instal·lat als Estats Units fugint de la persecució nazi–, que definí com a «american opera» o «Broadway opera», estrenada al Schubert Theatre de Filadèlfia el 1946.

Weill havia mostrat ja en la seva etapa europea un gran interès pel jazz i la música americana, i també pel blues i les cançons populars, i aquesta obra suposa la creació d’una òpera americana, en anglès, influïda per la comèdia musical de Broadway i el jazz, en la que integra recitatius, diàlegs, àries i conjunts de l’òpera tradicional europea, en un tot harmoniós i atractiu.

L’acció transcorre en un barri molt pobre de Nova York, l’East Side de Manhattan, en dos dies molt calorosos de l’estiu, davant d’una escala de veïns que protagonitzen les diverses històries de la trama, totes d’un realisme cru i una gran duresa, amb una càrrega important de denúncia social i un final tràgic.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.