Benjamin Britten

Benjamin Britten

Amb el programa d’aquesta setmana volem commemorar el 75è aniversari de l’estrena de l’angoixant òpera Peter Grimes, de Benjamin Britten. Peter Grimes és una òpera dividida en un pròleg i tres actes, amb música de Benjamin Britten i llibret en anglès de Montagu Slater, tot i que basat en una selecció de fragments del poema The Borough de George Crabbe. L’estrena va ser el 7 de juny de 1945 al Sadler’s Wells de Londres, mentre que a Catalunya s’estrenaria el 12 de gener de 2004 al Gran Teatre del Liceu.

George Crabbe, va ser un poeta que va néixer, va viure i va patir en la mateixa zona que Benjamin Britten, el comtat de Suffolk, i que després d’una vida amb molts canvis, finalment es va fer sacerdot anglicà; i ho va tenir complicat amb els feligresos d’Aldeburgh, que van aconseguir fins i tot fer-lo fora. En aquest sentit, va escriure pel que sembla coses molt interessants i detestades en la seva època.

L’obra més brutal de Crabbe és un llarg poema titulat The Borough (“El poble”) una comunitat de pescadors de la costa oriental d’Anglaterra, és a dir, de la regió natal de Britten.

Crabbe relata el conflicte entre un tipus marginal, amb tendència a la violència, la pedofília i l’alcoholisme, pescador litoral, que es veu obligat a arribar al suïcidi per l’assetjament d’una societat tan brutal i corrompuda com ell. Per tant, una història de gran efecte, emmarcada en la música de Benjamin Britten que us proposem descobrir en el programa d’aquesta setmana.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.