Richard Wagner

Richard Wagner

Una setmana més, i mentre duri el confinament, aquest és un programa que estem realitzant des de casa, fent teletreball; i que té la voluntat de fer-vos dibuixar un somriure tot descobrint una òpera. De tota manera, el compositor d’aquesta setmana no l’associem mai a la comicitat, per això esperem que us sorprengui.

La prohibició d’estimar és una òpera amb llibret (en alemany) i música de Richard Wagner, per bé que inspirada en l’obra Mesura per mesura de William Shakespeare. Va ser la segona òpera que va compondre el compositor alemany, i la primera que va poder estrenar. Va ser a Magdeburg el 29 de març de 1836.

L’òpera, en dos actes, es va estrenar amb el nom de Die Novize von Palermo (La novícia de Palerm), sent ràpidament oblidada fins i tot pel propi compositor, que va renegar d’ella en més d’una ocasió. Es tracta de la segona obra per al teatre ideada per Wagner després de Die Feen (Les fades), òpera que mai va estrenar en vida.

De fet, Wagner va considerar les tres primeres òperes que havia escrit com a pecats de joventut i en va renegar. La primera que es va representar, quan tenia 23 anys, va ser Das Liebesverbot, el títol que aquesta setmana ens ocupa, una gran òpera còmica a l’estil d’Offenbach. L’estrena va ser un fracàs i no es va tornar a representar al llarg de la vida del compositor. De fet a Catalunya tan sols s’ha representat, abreujada, al Festival Internacional Castell de Peralada.

La música dista molt del Wagner més conegut, però l’enginy del geni no deixa d’estar present en tota aquesta desconeguda obra.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.