Luciano Pavarotti i Joan Sutherland a 'La fille du régiment'

Luciano Pavarotti i Joan Sutherland a ‘La fille du régiment’

Mentre seguim aspirant a la normalitat, seguim oferint-vos noves edicions del programa qu realitzem des de casa. Aquesta setmana us proposem una tendra, divertida i entranyable òpera en francès que requereix de dos virutosos solistes per assumir els vertiginosos papers protagonistes: La fille du régiment, una divertida òpera dividida en dos actes, amb música de Gaetano Donizetti, i llibret en francès de Vernoy de Saint-Georges i Jean-François Alfred Bayard. Van estrenar-la a l’òpera comique de París l’11 de febrer de 1840. A Barcelona va veure’s per primer cop el 30 d’agost de 1844, al Teatre Nou.

L’estrena a París, l’any 1840 a l’Opéra Comique, va ser amb un èxit discret, i amb l’hostilitat dels músics francesos, com Berlioz, recelosos de la fama creixent del compositor italià. El mateix 1840 el teatre alla Scala de Milà va presentar-se la versió italiana, La figlia del regimento. Però l’èxit decisiu va arribar gràcies a la represa de París de l’any 1850, amb la famosa soprano Henriette Sontag, fet que va permetre que l’òpera es mantingués en el repertori francès amb assiduïtat.

L’acció se situa al Tirol l’any 1805 en el moment d’expansió de les tropes de Napoleó pels territoris dels Habsburg, després de la batalla d’Austerlitz, quan es creà la Confederació del Rin dominada per l’Imperi francès. Això explica la manca d’accions bèl·liques i la presència de les tropes franceses vistes des d’un punt de vista benigne i amistós.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.