Elīna Garanča

Elīna Garanča

La finta giardiniera és una òpera dividida en tres actes, amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret en italià atribuït a Giuseppe Petrosellini, tot i que basat en un text de Ranieri de’Calzabigi. L’estrena va ser a Munic, Alemanya, el 13 de gener de 1775. És per això que aquesta setmana volem commemorar el 245è aniversari d’aquest títol.

Aquesta òpera va ser un èncarrec del príncep Maximilià III pel carnaval de Munic de l’any 1775. Mozart va iniciar la composició a l’octubre de 1774, i el 9 de desembre va arribar a Munic per acabar-la. L’estrena va ser el 13 degener de 1775 a l’antic teatre de la cort de la ciutat.

Cal destacar que Mozart tenia 19 anys quan va compondre aquest títol. Es tracta d’una òpera còmica italiana d’embolics amorosos, típica en el seu gènere. No obstant, té alguns moments seriosos de gran riquesa musical, com és de preveure signant-la Mozart.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.