Ewa Podleś

Ewa Podleś

Tancredi és una òpera dividida en dos actes amb música de Gioacchino Rossini i amb llibret en italià de Gaetano Rossi, tot i que basat en l’obra de Voltaire: Tancrède (1759). L’estrena va ser a Venècia, al Teatro La Fenice el 6 de febrer de 1813. A Catalunya va estrenar-se al Teatre de la Santa Creu, el 5 de maig de 1817.

Malgrat que Rossini primer la va compondre amb un final feliç, finalment li va donar un final tràgic per emular el Tancredi original de Voltaire. Tancredi, un melodrama heroic, és la primera obra important de Rossini i, juntament amb L’italiana in Algeri, que és del mateix any 1813, va esdevenir molt cèlebre i va fer molt famós al compositor de Pesaro, que només tenia 21 anys en aquell moment. L’obra va tenir una llarga i brillant carrera a Europa i va ser, pels teatres alemanys, el punt de partida d’una invasió de l’òpera italiana contra la qual es revoltarien Weber i posteriorment Wagner.

Descobreix aquesta fantàstica òpera:

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.