Edita Gruberová

Edita Gruberová

Linda di Chamounix és una òpera dividida en tres actes, amb música de Gaetano Donizetti i llibret en italià de Gaetano Rossi. Es va estrenar a Viena, al Kärnthnertortheater, el 19 de maig de 1842. A Catalunya, es va estrenar al Gran Teatre del Liceu en la seva primera temporada, l’any 1847.

Linda di Chamounix va ser la primera de les òperes compostes per Donizetti per a la cort vienesa, i va ser tal l’èxit assolit que l’emperador va anomenar-lo compositor de la cort i mestre de la capella imperial. L’emperadriu, que va assistir també a l’espectacle, va regalar al músic una banda amb una dedicatòria personal brodada en or.

L’obra seria traduïda a l’alemany l’any 1849, i pot dir-se que d’alguna manera és la més mozartiana de les òperes de Donizetti per la finor de la seva factura i una espècie de melancolia que recorre tota la composició, barrejada amb elements d’humor, ja que pertany al gènere semiseriós. L’obra està situada en el punt intermedi entre el classicisme i el romanticisme.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.