Ruggero Leoncavallo

Ruggero Leoncavallo

La bohème és un títol popularitzat per G. Puccini l’any 1896, però un any després Ruggero Leoncavallo també estrenaria la seva versió. Així doncs, estem davant d’una òpera amb música de Leoncavallo, amb llibret del mateix compositor i, com en el cas de la versió de Puccini, basat en la novel·la per entregues Escenes de la vida bohèmia de Henri Murger.

L’estrena va ser al Teatro La Fenice de Venècia el 6 de maig de 1897. Mentre que a Catalunya s’estrenaria al Gran Teatre del Liceu l’1 de desembre de 1966.

És àmpliament conegut que a Puccini l’estimulava saber que un altre col·lega compositor estava treballant en un títol, per tal de posar-s’hi ell a treballar. És per això que Puccini va decidir posar música a Les escenes de la vida bohèmia de Murger, ja que va saber que Leoncavallo hi estava treballant.

El cert és que Leoncavallo fa una aproximació molt més fidel a la novel·la original, destacant la barra i despreocupació dels joves bohemis del París de la dècada de 1840. El to és molt menys sentimental que la versió de Puccini, ha fet que aquesta versió sigui molt menys difosa. De tota manera, sempre és bo ampliar horitzons, per això us proposem endinsar-vos en la versió de Loncavallo de La bohème. Ja disponible a la secció de ràdio a la carta.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.