P. I. Txaikovski

P. I. Txaikovski

La dama de piques és una òpera dividida en en tres actes, amb música de Piotr Ilitx Txaikovski i llibret en rus de Modest Txaikovski (el germà del compositor), tot i que basat en el conte homònim d’Aleksandr Puixkin. L’estrena va ser al Teatre Marinskii de Sant Petersburg el 19 de desembre de 1890. Mentre que l’estrena catalana seria al Gran Teatre del Liceu l’1 de desembre de 1922.

Un dels aspectes més interessants del llibret de La dama de piques de Txaikovski és el seu llibret, que ens fascina pel fidel retrat de la societat burgesa russa del segle XVIII. Una societat molt condicionada per les costums de l’alta societat francesa i, per això, l’argument i ambientació beuen d’aquest mateix gust afrancesat.

En tot cas, el treball dels germans Txaikovski va centrar-se més en la psicologia dels personatges, que no pas en la lectura moralista i l’anàlisi social de l’obra original de Puixkin. El resultat va ser una òpera de gran èxit que, ràpidament, va interpretar-se en els teatres més importans russos, i que amb el temps ha esdevingut un dels títols més memorables del repertori rus.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.