Richard Wagner

Richard Wagner

Els mestres cantaires de Nuremberg és una òpera dividida en tres actes amb música de de Richard Wagner i llibret en alemany del mateix compositor. Es va estrenar a la Hofoper de Munic el 21 de juny de l’any 1868, amb un èxit esclatant. A Catalunya hi va arribar per primer cop el 19 de gener de 1905 al Gran Teatre del Liceu.

El títol té alguns elements d’òpera còmica que sorprenen en el conjunt de l’obra wagneriana, en què dominen clarament els elements tràgics. Es basa en diverses cròniques medievals sobre les confraries burgeses de mestres cantaires –que des del segle XV substituïren els minnesänger cortesans–, especialment una edició de la Crònica de Nuremberg publicada a Altdorf el 1697, que inclou un suplement que estudia els orígens, la pràctica i les regles del ‘sagrat art dels mestres cantaires’.

Pel que fa a l’òpera, es tracta d’un títol de gran enveragadura, que us resumim en poc més de cinquanta minuts de ràdio.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.