Joyce DiDonato

Joyce DiDonato

Serse és una òpera d’estil barroc, dividida en tres actes, amb música de Georg Friederich Händel i llibret en italià de Niccolò Minato, tot i que basat lleugerament en un fragment de la història d’Herodot. L’estrena va ser al King’s Theatre de Londres el 15 d’abril de 1738, i els dies 15 i 16 d’abril de 2016 va veure’s, en versió concert, per primer cop al Gran Teatre del Liceu.

Händel lluitava contra el pas del temps quan va estrenar aquesta òpera al King’s Theatre de Londres. I és que els grans cantants de l’època ja no eren a la ciutat anglesa, i el públic s’havia anat dividint a causa de les rivalitats de les companyies d’òpera, i la frivolitat del públic. Amb tot, Händel va aconseguir presentar un títol, encara en italià, i carregada de vitalitat i cert sentit irònic, sense arribar a interpretar-se com una òpera de caràcter còmic.

Malgrat això, no deixa de ser la típica òpera barroca en què s’alternen les escenes de lluïment dels diversos cantants que formen past del repartiment. Ara bé, és una delícia per les oides àvides d’escoltar les moltes possibilitats de la veu humana.

Per cert, tot i haver-se estrenat l’any 1738, concretament el 15 d’abril, van haver de passar exactament 278 anys perquè aquest títol arribés a Barcelona, ja que es va estrenar els dies 15 i 16 d’abril de 2016 al Gran Teatre del Liceu, i és el títol que hem triat per commemorar el 260è aniversari de la mort del genial compositor.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.