Josep Carreras

Josep Carreras

Il corsaro és una òpera dividida en tres actes, amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave, tot i que basat en el poema The Corsair de Lord Byron. L’estrena va ser el 25 d’octubre de 1848 al Teatro Verdi de Trieste.

El compositor va expressar el seu interès en el poema de Byron The Corsair l’any 1844 quan estava planejant una òpera per a Venècia, però no hi havia un baríton que fos l’adequat. L’any 1845 havia de compondre tres òperes, una per a ser estrenada a Londres, però es va trobar amb diverses dificultats, tal i com ja vam comentar al programa dedicat a I masnadieri, l’òpera que finalment va estrenar a Londres, tot i que la seva idea inicial era que fos Il corsaro, però Verdi ho va descartar en trobar l’òpera massa freda i teatralment ineficaç.

Per tant, I masnadieri es va convertir en l’òpera per a Londres, i Verdi (i el seu ajudant, Emanuele Muzio) va viatjar a la capital britànica a finals de maig de 1847 per a la seva estrena que es va celebrar el 22 de juliol de 1847, després el compositor va tornar a París, on va romandre durant dos anys, mentre que Muzio va tornar a Milà. Després de I masnadieri, i per tal de satisfer l’òpera que tenia pendent per a Lucca, Verdi va proposar Il corsaro, se li va oferir una contra-proposta que va rebutjar, i des de París al febrer de 1848 Verdi va enviar la partitura completa a Lucca a través de Muzio.

Malgrat que Verdi ja era un compositor de gran èxit a Itàlia, l’estrena va passar molt desaparcebuda, en bona part a causa de diversos problemes a l’hora de posar en escena el títol. Tanmateix, a més de la ciutat de Lucca, l’òpera es va representar a les ciutat s de Milà, Torí, Mòdena i Venècia, l’any 1853.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.