Renée Fleming és 'Thaïs' als Moments d'òpera

Renée Fleming és ‘Thaïs’ als Moments d’òpera

Thaïs és una òpera dividida en tres actes, amb música de Jules Massenet i llibret en francès de Louis Gallet, tot i que basat en la novel·la homònima d’Antole France que, alhora, es va inspirar en La Tentation de Saint-Antoine de Flaubert.

L’estrena va ser a l’òpera de París (Palais Garnier) el 16 de març de 1894, mentre que l’estrena catalana va ser al Gran Teatre del Liceu, el 22 de febrer de 1905, teatre que l’acull de nou els dies 1 i 4 de març.

La història de Thaïs que ens presenta l’òpera es basa en la llegenda cristiana de santa Taís, una prostituta egípcia que va ser convertida per Sant Pafnuci. Això la fa la santa patrona de les prostitutes penedides. L’òpera va ser estrenada a l’Òpera de París el 16 de març de 1894, fent-se càrrec del paper protagonista la soprano nord-americana Sibyl Sanderson, per a la qual Massenet havia escrit el paper, i de qui es comentava que n’era l’amant.

Pots descobrir aquesta història de passió i fe en els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.