Plácido Domingo és "Francesco Foscari" al Liceu

Plácido Domingo és “Francesco Foscari” al Liceu

I due Foscari és una òpera dividida en tres actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave, tot i que basat en la novel·la The two Foscari de Lord Byron.

L’estrena va ser al Teatro Argentina de Roma el 3 de novembre de 1844; mentre que l’estrena catalana va ser al Gran Teatre del liceu el 12 de maig de 1847. Un títol que no es representa al Liceu des del novembre de 1977.

A la recerca d’un llibret adient per al Teatre La Fenice de Venècia, Verdi es va interessar en el drama de Byron “The two Foscari” durant l’estiu de 1843. Seduit pels aspectes venecians del drama, acte seguit va confiar a Francesco Maria Piave la redacció del llibret. Malgrat tot, el projecte no va ser acceptat per La Fenice, a causa de la referència a nombroses famílies venecianes encara existents. Tot i això, Verdi no va renunciar al seu projecte, proposant-lo al Teatro Argentina de Roma.

El cert és que l’estrena va obtenir una acollida tèbia, encara que Verdi, com a compositor, va rebre impressionants ovacions. Segons Emanuele Muzio, compositor i amic de Verdi, el problema va estar en el preu elevat de les localitats així com el fet que els cantants no van estar a l’alçada de l’exigent partitura.

És aquest un títol que els dies 30 d’abril i 3 de maig porten de noy a un mite de l’òpera a l’escenari del Gran Teatre del Liceu, la del tenor Plácido Domingo, tot i que en aquesta ocasió hi cantarà en la seva vessant de baríton.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.