Jonas Kaufmann com a "Siegmund"

Jonas Kaufmann com a “Siegmund”

Die Walküre (La valquíria) és la segona òpera del cicle de “l’anell del nibelung”, la tetralogia de Richard Wagner. Dividida en tres actes es va estrenar a Múnic el 26 de juny de 1870. L’estrena al Liceu, que va causar gran impacte, va ser el 25 de gener de 1899.

La passada setmana vam centrar-nos en Das Rheingold (L’or del Rin), i amb aquest títol començàvem el repàs de les quatre obres de Wagner que formen el popular “anell del nibelung”.

Amb La valquíria Wagner va arribar al cim de les seves creacions dramàtiques i musicals. No és precisament en la narració on trobem el major mèrit de les obres de Wagner, ja que la coherència de l’argument deixa més d’un dubte. Tot i això, el final de La valquíria és un dels moments de major intesitat poètica i emotiva de tota la tetralogia de Wagner.

L’impacte d’aquest gran final hauria estat molt major si en les primeres representacions l’haguessin escenificat cantants, produccions escèniques i directors d’orquestra que haguessin estat a l’alçada de la composició. Malgrat això, La valquíria va engrandir a Wagner, i va consagrar la importància que té tot el cicle de “l’anell del nibelung”.

Al següent enllaç podeu recuperar el programa que hem dedicat a la “primera jornada” de la tetralogia:

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.