Jaume Aragall

Jaume Aragall

Estrenada al teatre San Carlos de Nàpols l’any 1835, Lucia di Lammermoor és una òpera dividida en tres actes, amb música de Gaetano Donizetti i llibret en italià de Salvatore Cammarano., tot i que basat en la novel·la The bride of Lammermoor de Walter Scott.

A més, és el títol que donarà el tret de sortida a la temporada 2014 – 2015 del cicle Òpera Catalunya que passa per les ciutats de: Sabadell, Reus, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Manresa, Tarragona i Lleida. Aquí trobareu totes les dates de les representacions.

L’òpera de Donizetti va tenir un èxit espectacular des de la seva estrena, i va interpretar-se per tot l’àmbit operístic internacional repetidament. Per a donar més relleu a la figura, habitualment secundària del tenor, el compositor va donar-li una escena final amb recitatiu, ària i cabaletta (Tu che a Dio spiegasti l’ali) que va servir per a que el tenor com a institució augmentés el seu prestigi, i en l’edició d’aquesta setmana podrem sentir aquesta escena interpretada per una veu de luxe, la del tenor català Jaume Aragall.

Pel que fa al rol de Lucia, de vertiginosa exigència, gaudirem de l’escena de la bogeria amb tot un referent internacional en aquest repertori, l’australiana Joan Sutherland. Per bé que també comptarem amb alguna aparició de la gran Edita Gruberova.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.