Plácido Domingo, com "Chénier"

Plácido Domingo, com “Chénier”

Estrenada a Milà l’any 1896, és aquesta una òpera dividida en tres actes, amb música del compositor verista Umberto Giordano i llibret en italià de Luigi Illica; és el títol que aquest dissabte a les 22h podrem veure al Festival Castell de Peralada, i per això li dediquem els Moments d’òpera.

El llibretista va aprofitar-se d’alguns elements de la història real del poeta francès Andrea Chénier per a la seva narració operística. Sobre aquesta vida, i inventant una trama amorosa que donés constància a l’acció, Luigi Illica va teixir una òpera que respira un ambient hostil a la Revolució Francesa.

Aquest argument basat, en certa manera, en fets reals, fa que ens trobem amb una òpera de tall verista, però no tan sols per l’argument, sinó també per l’estil musical imperant de l’època, ja que ens trobem amb una peça que perd l’estructura clàssica de recitatiu, ària i cabaletta, per a donar pas a una estructura continua, sense talls, propi del verisme. Així com l’intens estil canor, pensat per exhaltar els sentiments que destil·la l’argument.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.