Juan Diego Flórez com a "Tonio"

Juan Diego Flórez com a “Tonio”

Estrenada a París l’any 1840 amb música de Gaetano Donizetti i llibret en francès de Vernoy de Saint-Georges i Jean-François Alfred Bayard; aquesta òpera va significar un èxit immediat pel seu compositor, recentment instal·lat a París. I és que Donizetti va saber com adaptar les seves idees de l’òpera italiana, a l’esperit de l’òpera francesa. El resultat és un títol que va generar una gran empatia amb els francesos, ja que conté moments de grane exaltació patriòtica, com la molt coneguda escena “Salut à la France” que interpreta el personatge de Marie.

Tan important va ser l’èxit d’aquesta obra que durant tot el segle XIX era habitual a França que es representés el 14 de juliol (aniversari de la presa de la Bastilla, tot un símbol de la revolució francesa). Però després de la I Guerra Mundial la seva presència va anar disminuïnt.

No va ser fins l’any 1966 que el gran Luciano Pavarotti va recuperar el títol, per posteriorment enregistrar-lo amb el segell DECCA i al costat de la soprano Joan Sutherland.

Si fins aquell moment La fille du Régiment era una òpera de lluïment per a sopranos, a partir d’aleshores ha esdevingut un títol de referència per tot tenor que vulgui demostrar el seu domini de la zona aguda a través de la cabaletta “Pour mon âme”, que conté 9 do4 -do de pit-, i que tenors contemporanis com Juan Diego Flórez executen a la perfecció.

Share →

2 Responses to La fille du Régiment (G. Donizetti)

  1. Ana ha dit:

    Un gusto programas como éste, gran trabajo

  2. momentsdopera ha dit:

    Gracias!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.