Sarah Connolly com "Agrippina" al Liceu

Sarah Connolly com “Agrippina” al Liceu

Marcats per l’agenda lírica del país, aquesta setmana ens centrem en la sisena òpera de Georg Friederich Händel, i proper títol que podrem veure al Gran Teatre del Liceu -el primer de la temporada 2013-2014-, Agrippina. Estrenada a Venència l’any 1709 es representa per primer cop al Gran Teatre del Liceu.

Agrippina és una òpera barroca i no només per la música de Händel –una trentena de breus àries da capo ho acrediten–, sinó també pel llibret del cardenal Grimani –propietari del teatre de Venècia on s’estrenà–, que es val d’alguns dels recursos més característics del teatre barroc, com la juxtaposició d’escenes líriques i còmiques, els canvis sobtats en l’argument, la complexitat estilística o una dramatúrgia orientada a l’espectacle: recursos, de fet, destinats a sorprendre i fascinar els espectadors.

L’argument refereix les intrigues prèvies a la tria del successor de l’emperador Claudio. El text, però, no tracta d’intrigues polítiques, sinó d’intrigues familiars i, més exactament, de les maquinacions de la dona de ClaudioAgrippina– per aconseguir que Nerone, fill seu d’un matrimoni anterior, sigui proclamat emperador. El caràcter d’Agrippina –pèrfida però intel·ligent– li permet superar els reiterats canvis de fortuna que es produeixen i manipular la resta de personatges.

Els Moments d’òpera d’aquesta setmana se centren en aquest títol, de manera que tan si teniu previst anar al Liceu -com no-, no us podeu perdre una de les grans obres de Händel.

Font: Gran Teatre del Liceu.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.