Street Scene

Street Scene

Street Scene (Escena de carrer) és la primera òpera que Kurt Weill va composar en la seva etapa americana –s’havia instal•lat als Estats Units fugint de la persecució nazi–, i que va definir com a «american opera» o «Broadway opera», estrenada al Schubert Theatre de Filadèlfia el 1946.

El llibret és del dramaturg americà Elmer Rice, escriptor de gran prestigi i compromès políticament, sobre una obra pròpia del mateix nom (Premi Pulitzer 1929, portada al cinema per King Vidor el 1931), amb la lletra de les cançons del poeta afroamericà Langston Hughes, figura destacada en l’anomenat Harlem Renaissance dels anys trenta.

Weill havia mostrat ja en la seva etapa europea un gran interès pel jazz i la música americana i també pel blues i les cançons populars, i aquesta obra suposa la creació d’una òpera americana, en anglès, influïda per la comèdia musical de Broadway i el jazz, en la qual integra recitatius, diàlegs, àries i conjunts de l’òpera tradicional europea, en un tot harmoniós i atractiu.

És aquesta la propera òpera que podrem veure al Gran Teatre del Liceu i, per aquest motiu, comptarem amb la col·laboració del director artístic del teatre, Joan Matabosch, el qual ens donarà motius per no perdre’ns aquesta producció.

Diumenge a les 23h, Street Scene als Moments d’òpera:

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.