Imatge dels assajos de "Carmen" al Liceu (A. Bofill)

Imatge dels assajos de "Carmen" al Liceu (A. Bofill)

La d’avui és una òpera en quatre actes de Georges Bizet amb un text de Henri Meilhac i Ludovic Halévy basat en la novel·la de Prosper Mérimée de títol homònim. Van estrenar-la a l’òpera-comique de París el 3 de març de 1875. A Catalunya va representar-se per primer cop el 2 d’agost de 1881, al teatre líric de Barcelona.

Des del passat dia 21, i fins el dia 30 de juliol, el Gran teatre del Liceu acull les representacions d’aquest títol, amb una interessant -i provocadora- direcció escènica de Calixto Bieito i, per aquest motiu, l’hem inclòs a la programació dels Moments d’Òpera. Així doncs, si teniu la voluntat d’anar al Liceu a veure-la en directe, escoltant-nos podreu aproximar-vos a aquesta molt interessant òpera, i així gaudir el doble de la representació.

Si ahir vam conèixer a una poderosa dama que el seu passat l’enfronta a una realitat cruel, i la mala casualitat fa que sigui l’assassina del seu propi fill; avui tindrem l’oportunitat de conèixer a una dona que lluita per la seva llibertat, en un temps on les dones no podien ni plantajar-s’ho, i això l’acostarà a un final tràgic.

De fet, l’òpera se centra en la figura de Carmen, una dona liberal que, fins i tot, va fascinar a Nietzsche pel seu caràcter de “superdona”.

Aquesta mitjanit, Carmen de Georges Bizet als Moments d’Òpera de COMRàdio.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.