Lucrezia BorgiaEl títol que donarà el tret de sortida als Moments d’Òpera d’aquest estiu, és una òpera en un pròleg i dos actes de Gaetano Donizetti, amb libreto de Felice Romani i basat en una tragèdia de Víctor Hugo de títol homònim. Va estrenar-se al teatre Alla Scala de Milà el 28 de desembre de 1833. A Catalunya va veure’s per primer cop l’any 1840 al teatre de la Santa Creu de Barcelona.

Atenent a l’agenda lírica d’aquesta setmana, dissabte el Festival Jardins de Cap Roig acollirà un concert del tenor Josep Carreras i, per això, avui volem parlar-vos de l’obra de Donizetti, ja que el rol de Gennaro va ser el primer que Carreras va cantar, com a protagonista, al Gran Teatre del Liceu. Va ser el 19 de desembre de l’any 1970 i avui podrem escoltar una gravació d’aquella actuació.

Curiosament, aquest també va ser el primer èxit internacional de la soprano Montserrat Caballé, quan l’any 1965 va haver de substituir la indisposada Marilyn Horne al Carnegie Hall de Nova York. La seva representació va causar sensació i va donar-la a conèixer al món de l’òpera. Arribant a publicar-se al New York Times que la seva veu era la unió de Maria Callas i Renata Tebaldi.

Si ja coneixeu aquesta fantàstica obra, sempre és un bon moment per a recordar-la, però si encara no l’heu escoltat mai, aquesta mitjanit en tindreu l’oportunitat.

Share →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.